Organopet

Hungarian English German German

Akadálymentes oldal

Improvements

GOP-2.1.1-1/B-2012-0065

A pályázat összköltsége: 94.968.106- Ft

Elnyert támogatás: 28.490.432- Ft

A projekt kezdte:2012.04.03.

A projekt befejezése: 2012.10.17.

Az ORGANO-PET Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat segítségével egy új épületrész került kialakításra, illetve négy, termelést segítő, korszerű technikai eszköz került beszerzésre.

A projekt benyújtásával a vállalkozás fő célja, hogy az eszközbeszerzések és az ingatlan beruházás révén versenyképessége tovább javuljon, mindemellett munkahelymegtartó elképzeléseinek feltételei megmaradjanak, lehetőségeihez mérten a későbbiekben növelje alkalmazotti létszámát.

Ingatlan beruházás:

A fejlesztés részeként a Beled, Rákóczi u. 229. szám alatt található hűtőház egy raktár -fagyasztva tároló épületrésszel bővült, mert az utóbbi években szűkösnek bizonyult a dinamikusan növekvő vevői igények miatt. Az új tároló helyiség akár 500 tonna áru befogadására is alkalmas. Megépítésre került egy expediáló-anyagfogadó, egy az alapanyagok illetve a késztermékek közúti szállítóeszközre történő fel és lerakodására alkalmas helyiség. A bővítés után a hűtőház hasznos alapterülete 2768,45 m2 lett.

Eszközbeszerzés

gördíthető raklaptároló állványrendszer:

Az új raktár-fagyasztva tárolóba már egy olyan korszerű mozgatható polcrendszert építettek be, mely helytakarékos, a rakatok beazonosítása egyszerűbb, s mintegy 684 ER raklap tárolására szolgál.

hűtőberendezés:

Az új épületrészben - a megnövekedett fagyasztási kapacitáshoz alkalmazkodva - üzembe állítottak egy új 3 kompresszoros hűtő berendezést, mely teljes körűen biztosítja a megépített helyiségek megfelelő temperálását.

RX 20-18 Elektromos Homokvillás Targonca

Az új targonca segítségével magas rakodási teljesítményt, alacsony üzemi és karbantartási költségeket tudunk elérni.

Orwak 3410 hidraulikus bálázógép:

A berendezésre papír- és műanyaghulladékok nagy mennyiségben történő zsugorítása, bálázása céljából pályáztunk, a fejlesztéssel a hűtőházban használt csomagolási hulladékokat a jövőben egyszerűen, gyorsan és nagy kapacitással tudjuk tömöríteni, , csendes működés mellett.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.